ACHIM – ett mikrobiota som ger möjligheter till tillfrisknad

ACHIM är ett mikrobiota, en kultur av probiotiska tarmbakterier, som ger individer med avvikande balans i tarmflora, kropp och knopp, möjligheter till ett friskare liv!

ACHIM ett mikrobiota

ACHIM är ett mikrobiota – en ansamlig av bakterier som är beroende av varandra för god balans, så kallad eubios, i individens tarmflora

ACHIM är, i princip, en gammal beprövad och hederlig metod som veterinärer och bönder har använt sig av enormt länge:

i princip så ”slänger man in” ett mikrobiota, en samling av tarmbakterier, från den friska till den sjuka individen – således typ ”en klick med bajs” i spannen med mjölk till det djur som utvecklat svår diarré. Det har alltid fungerat bra utarmad tarmflora, så kallad dysbios eller avvikande tarmflora!

Professor Tore Midtvedt fick patent på sin mikrobiota i maj 2016. Den har visat sig ge enormt positiva konsekvenser för många av de patienter som varit med i forskningsstudierna:

…  men det blir ju ingen större uppmärksamhet eftersom det inte handlar om något läkemedel, bara bajs, som gör individen friskare inom loppet av några veckor till månader, individer som lidit av Mb Chron, IBS, autism, systemisk skleros och andra så kallade autoimmuna sjukdomstillstånd.

Dagens forskning visar att avvikande tarmflora utvecklar avvikande beteenden

Dagens forskning visar att avvikande tarmflora utvecklar autoimmuna sjukdomstillstånd … dit bl.a. autism kan räknas in …

Systemisk skleros sägs vara en autoimmun, och dödlig, sjukdom som bl.a. Gunhild Stordalen kunnat ta sig ur med hjälp av ett medicinskt experiment som bestod av stamcellsimplantat – det blev till stora rubriker i media emedan professor Tore Midtvedts resultat, där 50% av de med systemisk fibros blev friskare med hjälp av ACHIM, inte gav några stora rubriker alls! Så nu, Gunhild, gäller det att du är rädd om, och håller, din tarmflora i balans!

NU, just nu, ska jag försöka jobba med mitt eget som bland annat innebär att jag hjälper till med att förmedla ACHIM till de som själva inte orkar att hämta hem ACHIM. Just NU har jag ledig helg – förhoppningsvis ska jag då kunna fokusera på mitt eget, vilket jag knappt klarat av att göra under hela hösten. Men nu mår jag bättre än jag gjort på fem år – detta efter att jag tog ett eget mikrobiota i form av ACHIM i början av december. Jag hoppas innerligt att mitt välmående håller i sig!

5 tankar kring ”ACHIM – ett mikrobiota som ger möjligheter till tillfrisknad

 1. Sofi Zi

  Hej! Intresse av att veta mera om ACHIM ovh barn med NPF-diagnos. Beprövat? Resultat kopplat till ADHD resp Asperger.
  Mvh Sofi Zi

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Hej!
   Kunde du inte följa linken till Vivibenes hemsida? Där Kan du se vad den kostar samt följa vidare, genom att klicka på foto, och lyssna in intervjun med professor Tore Midtvedt där han berättar en hel del om sin långa forskning. Visserligen avbryts han av flygplan i intevjun och tappar tråden när han precis var på väg att berätta om autism, vilket är synd. Men de har resultat och de håller på att fortsatt forska på de symptom som vi idag har fått lära oss se som bl.a. autism – när det egentligen är symptom på utarmad tarmflora, så kallad dysbios, så länge symptomen går att rå på med hjälp av förändring av kost med kosttillskott samt ACHIM …
   Frågar du mig så vill jag påstå att så länge vi kan rå på symptomen – som vi idag blivit inlärda tolka som ADHD, Aspergers/Autism 1 eller andra neuropsykiatriska eller psykiatriska diagnoser – med hjälp av anpassad kost med kosttillskott inklusive olika sorters tarmbakterier och/eller ACHIM, ja då är det ju symptom på avvikande tarmflora, så kallad dysbios, som vi sett och inget annat. Resultatet är idag inte garanterat någon en förbättring men samlad och beprövad erfarenhet samt forskning har visat att en avvikande balans på tarmfloran, således dysbios, bland annat utvecklar avvikande balans i nervsystemet där man bl.a. ser de symptom som vi lärt oss kalla för autism och psykisk ohälsa … så, möjligheterna till en positiv utveckling kan finnas med hjälp av ACHIM, precis som daglig och anpassad kost med kosttillskott har visat sig kunna erbjuda allt för många individer för att vi ska kunna säga att det inte finns några möjligheter.
   Ju fler vi blir som vågar prova desto mer fyller vi på i säcken med ”beprövad erfarenhet har visat att en balanserad tarmflora minskar allt från lite till mycket på de neuropsykiatriska och psykiatriska symptomen” – för det är just det ACHIM gör: balanserar upp individens tarmflora om och när man kan följa den kost som gynnar balansen i tarmfloran 😉

   Svara
   1. Sofi Zi

    Tack för svar! Jag har nu läst på hemsidan du hänvisade till och fått mer info. En fråga som kvarstår är biverkningar och eventuella negativa konsekvenser med en behandling till barn? Uppfattar att det tillförs rektalt?

    Svara
    1. neuropedagogen Inläggsförfattare

     Hej!
     Förlåt mig för att mitt svar dröjt!
     Så vitt jag har förstått så finns inga biverkningar än själva ”bubblandet” som sätter igång när nya tarmbakterier börjar invadera den utarmade tarmfloran. Inga mer negativa konsekvenser mer än att det, för en del barn, kan vara svårt ta emot det rektalt och sedan, efter 5 minuter i sidläge, ligga still med rumpan upp i vädret i 20 minuter – för de barnen är det möjligen bättre invänta några månader till något år på de kapslar, som sväljs, som är under utveckling.

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.