GIFTER och BRISTER ger avvikande biokemi

gut-and-psychology-syndrome

På grund av proteinintolerans utvecklas, sakta men säkert, en obalans i tarmfloran och en läckande tarm som släpper igenom gifter samtidigt som tarmen får svårigheter med att ta upp olika näringsämnen, barnet får brist på näring – proteinintoleransen medverkar även till att det bildas opioida peptider.

  • Gifter

Gifter kan medverka till att utveckla en biokemisk obalans i barnets kropp vilket påverkar nervsystemets funktioner negativt vilket i sin tur utvecklar avvikande beteenden – dessa gifter är bland annat:

* Opioida peptider – bildas vid en Proteinintolerans, PI;

– mot mjölk-, mjöl- och sojaprodukter och kan även ses mot ägg, havre, ris och/eller soya, quinoa och amarant

,Opioida peptider orsakar en del av de symptom vi ser vid ASD, psykos och schizofreni
Opioida peptider orsakar en del av de symptom vi ser vid ASD, psykos och schizofreni

Intolerans mot protein i mjöl-, mjölk- och sojaprodukter kan innebära att opioida peptider, vilka har en morfinliknande effekt på nervsystemet, kan ”ligga och störa” på bland annat området känsel. Störningarna utvecklar olika former av avvikande beteenden som kan tolkas som symptom på bland annat neuropsykiatriska-, psykiatriska- och en del neuromuskulära diagnoser men även andra diagnosgrupper kan vara drabbade av dessa gifter och således ge likartade störningar med beteendeavvikelser – avvikelser som vi då kan se hos exempelvis hjärtebarnen, barn som har Klienerfelters syndrom, Angelmans syndrom etc.

* Socker och andra smakförstärkare, färgämnen mm.

Socker är beroendeframkallande och gömmer sig i det mesta av vår processade mat
Socker är beroendeframkallande och gömmer sig i det mesta av vår processade mat

Socker kan, i allt för höga doser, vara ett gift för många individer – framförallt hos dem som har en proteinintolerans mot mjölk-, mjöl- och sojaprodukter – och är då jämförbart med alkohol. Likt opioida peptider och alkohol bidrar sockret till en biokemisk obalans som stör nervsystemets funktion – opioida peptider är lika beroendeframkallande som socker.

Andra ämnen som visat sig kunna störa nervsystemets funktion och således utveckla avvikande beteenden, precis som proteinerna i mjöl, mjölk och soja, är bland annat smakförstärkare och färgämnen.

* Candida

Candida är en svamp som finns naturligt i vår tarmflora – candida är något som kan ta över i ditt barns tarmflora vid exempelvis penicillin- eller antibiotikabehandling – behandla med bikarbonat eller MMS

* Bly, kvicksilver, aluminium och koppar kan ge beteendeavvikelser  [1]

Dessa tungmetaller är kopplade till individer med förstämningssyndrom och beteendestörningar. De flesta tungmetaller genererar fria radikaler [2] som skapar oxidativ stress där för mycket fria radikaler kan skada hjärnvävnadens struktur och metabolism vilket bland annat kan utveckla störningar på humör och beteende.

* Konstgödsel, bekämpningsmedel, bisfenol A, färgämnen etc.

Känt faktum är att färgämnen, flamskyddsmedel, konstgödsel, bekämpningsmedel, fluor bisfenol A, färgämnen mm. är en av orsakerna till att barn och unga utvecklar avvikande beteenden mm. Läs mer om vaccinationernas beska sanning på vaccin.me

* Vaccinationer

Känt faktum är att många av våra barn och unga med avvikande biokemi, med största sannolikhet är känsligare mot ex vaccinationer på grund av sin läckande tarm och nedsatta immunsystem.

  • Brister

Brister kan medverka till att utveckla en biokemisk obalans i barnets kropp vilket påverkar nervsystemets funktioner negativt vilket i sin tur utvecklar avvikande beteenden – dessa brister är bland annat:

* Tarmbakterier

Charmen med tarmen kan förstöras genom kost, vaccinationer mm.

 

Balans i tarmfloran, mellan tarmens olika bakterier, och svampar, är A och O för immunsystemet – brister på de tarmbakterier som bryter ned proteinerna från mjölk och mjöl kan bland annat balanseras upp med hjälp av ProbioZym,  Probiform och/eller annan probiotika – med hjälp av fermenterade grönsaker, som exempelvis surkål underhåller du sedan balansen i tarmfloran 😉

* Omega-3, B12, D-vitamin och andra vitaminer och mineraler

Ibland kan en del tillskott kännas onödigt dyra - här två som kan passa din plånbok

En fullgod funktion av kropp och knopp kräver en fullgod balans på barnets biokemi – i dag vet vi att brister av olika byggstenar i barnets kropp kan leda till att barnet utvecklar avvikande beteenden. En känd och väl utforskad sådan brist är just omega-3 – påverkar bland annat barnets förmåga känna in och automatisera rörelsen.

En annan känd faktor är brist på B12 – påverkar bland annat barnets förmåga känna in och automatisera rörelsen.

Brist på D-vitamin är något som man bör beakta eftersom det är ett tillskott som kan få förödande konsekvenser på stamcellerna i längden.

C-vitamin hjälper till att rensa ut

Kombinerade kosttillskott kan många gånger vara enklare än ett protokoll att följa – Rucklidge och Kaplan rekommenderar bredspektrum av vitaminer och mineraler samt att man tar höga doser av omega-3;

* Rörelse

Lite desinformation om att kosten inte har någon betydelse – men kosten är de facto basen för en snabb och precis, automatiserad, rörelse samt lusten att röra sig (till den dag någon bevisat motsatsen).

 

Anpassad lek- och fritidsaktiviteter kan i samklang med förändring av kost forcera barnets positiva utveckling

Anpassad lek- och fritidsaktiviteter kan i samklang med förändring av kost forcera barnets positiva utveckling

Daglig stimulering via lekens rörelseaktiviteter, via ljus och ljud, stimulerar frisättningen av barnets signalsubstanser och hormoner vilket, i sin tur, påverkar balansen i barnets biokemi positivt – ett barn som lever i en kropp som har en biokemisk obalans får oftast svårare att hinna med, eller att orka vara med i de dagliga och roliga rörelseaktiviteter som stimulerar till en fortsatt positiv utveckling av barnets mående och beteenden. I dag vet vi, genom beprövad erfarenhet och forskning, att daglig rörelseaktivitet kan hjälpa barn och unga genom att deras avvikande beteenden avtar och att det kan ta en individ ur sin depression effektivare än vad SSRI-preparat oftast gör (1)

Även massage är rörelse som stimulerar till positiv utveckling – oftast mår våra barn med speciell behov av bemötande bättre om de får Anpassad Djupmassage än om vi ger dem Taktil Massage eftersom de inte allt för sällan har mer eller mindre överkänslighet för stimuli via beröring

* Kompensation

Att skriva sig till läsning med hjälp av färdiga bokstäver och gärna även färdigt ljud (jag-kan själv – fast så här i stället – jag duger!) ger visuell och auditiv feedback som ger möjligheter till den känsla som man får när man får lov använda sig av glasögon/linser och/eller hörapparat/ljudslinga

 

Kompensation av barnets dolda funktionshinder inom området känsel kan vara färdiga bokstäver, fjädrande handtag, färdigt ljud etc.

Kompensation av barnets dolda funktionshinder inom området känsel kan vara färdiga bokstäver, fjädrande handtag, färdigt ljud etc.

Barnets behov av att kompensera sina dolda funktionshinder inom området känsel är minst lika viktig tillgodose som vi i dag tillgodoser barns behov av kompensation vid syn- och hörselstörningar. Våra erfarenheter säger oss att om de inte får kompensera sina dolda funktionshinder riskerar de utveckla avvikande beteenden och hamna i utanförskap

Sammanfattningsvis:

* Avvikande biokemi, obalans i barnets biokemi, är oftast en grundläggande orsak till att barnet utvecklat avvikande/obalanserade beteenden, fysiskt och/eller psykiskt.

* Livsstilsförändring genom daglig och anpassad kost, anpassade kosttillskott och  anpassade rörelseaktiviteter förändrar oftast, sakta men säkert, barnets beteenden mycket positivt – man skall dock inte bli förvånad om barnet får en så kallad ”först-försämring”, vilket bland annat sker pga att biokemin förändras så pass radikalt att de gifter som frigörs i inledningsskedet av förändringen påverkar barnets beteenden negativt. Hav tålamod och lita till alla andra föräldrar som gått igenom de olika faserna och sedan ”mött ljuset på andra sidan tunneln” OBS! Var vaksam med avgiftning eftersom det kan göra mer skada än nytta om det sker för intensivt!

Om det är så att barnets beteenden förändras positivt med hjälp av anpassad kost med kosttillskott är det således inget bestående funktionshinder/avvikande beteende barnet lider av – barnets avvikande utveckling har då berott på olika gifter och brister.

Den positiva förändring som oftast sker genom denna livsstilsförändring genom anpassad kost med kosttillskott kan således oftast forceras med hjälp av anpassad kompensation och anpassade rörelseaktiviteter och, ibland, kan en expert vara bra att anlita för avgiftning av vissa tungmetaller, bakterier etc. En del barn mår dock tillräckligt bra av den avgiftning som sker, sakta men säkert, av tungmetallerna med hjälp av enbart anpassad kost med kosttillskott.


[1] Näringsmedicinsk tidskrift nr 1/2011, sid. 15

[2] Läs mer om hur oxidativ stress kan uppkomma och behandlas i P A Öckermans bok Den nya medicinen

3 tankar kring ”GIFTER och BRISTER ger avvikande biokemi

  1. Pingback: Överrörliga leder – Ehlers Danlos eller ”bara” PI och överkonsumtion av socker? | Friskare barn och unga

  2. Pingback: Socker är minst lika farligt som mjölk och mjöl för våra barns positiva utveckling | Friskare barn och unga

  3. Pingback: Socker, mjöl, mjölk mm. påverkar våra barns och ungdomars känslor negativt | Friskare barn och unga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.