Beprövad erfarenhet och forskning

Forskning utan skygglappar föds ur erfarenheter som är beprövade!

Mycken beprövad erfarenhet och forskning finns redan – mer kommer att komma i sådana mängder att sjukvården inom snar framtid kommer tvingas in i ett paradigmskifte:

Anpassad kost

Norsk Protein Intoleranse Forening är en förening som bildades för mer än tjugo år sedan med hjälp av läkare som Geir Flatabö, professor som Karl L Reichelt och näringsfysiologer dit många medlemmar med beprövad erfarenhet anslöt sig och antalet forskningsartiklar inom området kost och hälsa stiger för var dag som går

Kosttillskott

Att behovet av vitaminer och mineraler är totalt vid psykisk ohälsa har varit känt sedan mycket länge – dess värre har vår sjukvård stängt dörren till dessa kunskaper, vilket gör att man får söka sig nya vägar!

* tarmbakterier – Här kommer jag att lägga in fler länkar över tid om hur barn med de symptom som vi i dag ser som ASD (autism spektrum disorder) och annan psykisk ohälsa och hur positivt beprövad erfarenhet och forskning visat att kosttillskott med dito kan häva symptomen delvis eller helt. Lägger in senaste tillskottet om tarmbakterier som handlar om barn med fetma

* omega-3 – Här kommer jag att lägga in fler länkar över tid om hur barn med de symptom som vi i dag ser som ASD (autism spektrum disorder) och annan psykisk ohälsa och hur positivt beprövad erfarenhet och forskning visat att kosttillskott med dito kan häva symptomen delvis eller helt. Jag lägger in Dr Alexander Richarssons sida som innehåller en hel del om den här forskningen och Dr Olle Haglunds fantastiska bok om omega-3-revolutionen som baseras på mångårig forskning – och således har mängder med sådana forskningsartiklar att referera till.

* vitaminer och mineraler – Här kommer jag att lägga in fler länkar över tid om hur barn med de symptom som vi i dag ser som neuropsykiatriska och psykiatriska, således psykisk ohälsa. En höjdare är ju att läsa Rucklidge och Kaplans närmare 200 artiklar som de fått publicerade. Här är en bra föreläsning av Rucklidge att lyssna till. Och här en bok som grundar sig på forskning om hur depression kan hävas med hjälp av just vitaminer och mineraler – glöm inte bort den dagliga rörelsens betydelse här, även det belagt med god forskning!

Rörelse

Att förmåga till motorik, koncentration och prestation påverkas positivt av daglig rörelseaktivitet vet vi idag genom all den forskning som finns inom området – genom en studie som genomfördes vid amerikanska Dukes universitet i slutet av 1990-talet (Källa: Näringsmedicinsk Tidskrift nr 1 2012) får vi veta att att SSRI-preparat har en verksam effekt i någon månad under tiden som den dagliga rörelseaktiviteten är det effektivaste botemedlet i längden något som inte SBU i Sverige tagit någon som helst hänsyn till medan man på Stockholms läns landsting erkänner detta genom den information man ger om FaR och i Storbritanien har man slutat att rutinmässigt rekommendera antidepressiva som förstahandsterapi vid mild till medelsvår depression och i stället skriver ut FaR!

I tillägg kan det vara av vikt kan påpeka att vi i dag även vet att depression kan utvecklas genom bl.a. proteinintolerans (eftersom tarmen kommer i olag, tarmen börjar läcka och bl.a. tillverkning av serotonin minskar drastiskt) och således även genom daglig inaktivitet 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.