Heriditär Spastisk Paraplegi – möjligheter lindra utan medicinering?

Under ”Orsak till sjukdomen/skadan” på Socialstyrelsens hemsida står det att ”Om genen som kodar för paraplegin är muterad fungerar inte mitokondrierna, som ansvarar för energiomvandlingen i cellen.” Om du vill lära mer om vilka positiva möjligheter det kan finnas att förändra miljön i mitokondrierna kan du lyssna till Dr Terri Wahls, en kvinnliga läkare som fick MS och, till slut, hamnade hon i rullstol och genom anpassad kost med kosttillskott tog hon sig ur rullstolen igen. Hon tog sig tillbaka sina tidigare möjligheter hon hade att delta i livets dagliga aktiviteter och relationer – men Rom byggdes inte på en dag och man måste få tid på sig att smälta det som Dr Terri Wahls och andra läkare berättar, se även nästa video, om kosttillskott, nedan, eftersom det är så motsägelsefullt till det vi har fått lära oss, nämligen;

att en sjukdom, oavsett den är ärftlig eller ej, så är en sjukdom en sjukdom, fysisk som psykisk, vilket innebär att den oftast inte går att bota utan den måste medicineras. Ta inte fasta på de orden först du provat på om det finns möjligheter till positiv förändring – precis som Dr Terri Wahls erfarit och som professorerna Kaplan och Rucklidge visat genom sin forskning, gång på gång!

 

Likadant påstår man/hierarkin således om de psykiska sjukdomarna, den psykiska ohälsan, att den inte går att förbättra genom anpassad kost och kosttillskott – men jag har sett och läst allt för mycket om vilka möjligheter det finns, möjligheter som stöds av beprövad erfarenhet och forskning, för att jag skall fortsätta tro på det de säger och därmed inte våga prova på de möjligheter som finns.

Även jag själv, och ett av mina barn, är drabbad av en hereditär diagnos, hereditär sensorisk motorisk neuropati Typ II, benämns numera oftare (?) med CMT 2 (Charcot-Marie-Tooths sjukdom typ 2) – men därmed inte sagt att vi inte har kunnat påverka vår sjukdom i positiv riktning. Nu för tiden är jag helnöjd med mitt resultat, vilket har varit så i närmare 20 år – jag lade om kosten vid 45 års ålder. Utifrån resonemanget att man inte har något att förlora – bara något att vinna, vann jag krafter åter och mitt barn har piggnat till en hel del utifrån olika perspektiv. Dock har andra perspektiv (benbrott, arbetslöshet mm.) haft en negativ inverkan på mitt barn under den sista tiden.

Så psykiatriker Bo Jonsson, som skrivit boken om hur man kan bota depression med hjälp av vitaminer och mineraler samt omega-3 har blivit en av mina gurus här i Sverige, han vågar stå upp för detta som all den forskning visat som professorerna Rucklidge och Kaplan utfört om kosttillskottens positiva betydelse.

Naturligtvis är allt detta ett hot mot läkemedelsindustrin så det tystas effektivt ned av väluppfostrade läkare, utbildade av läkemedelsföretagen.

Lyssna gärna till professor Rucklidge, en kort och smärtsam föreläsning för många psykologer och psykiatriker att lyssna till, om du är nyfiken och vill höra, förstå och lära mer 😉

2 tankar kring ”Heriditär Spastisk Paraplegi – möjligheter lindra utan medicinering?

 1. Josef Boberg

  ”GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?”

  Mitt svar på det är Ja – därför att med ett tjänligt dricksvatten, kosttillskott av magnesium och dr Annika Dahlqvists artegna = hälsobringande LCHF-kost = mindre än 20 % av socker och kolhydrater (normalkosten innehåller 60-70 %) – till förmån för mera av animaliskt fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt vegetabiliskt fett av typ kokosolja och olivolja, sedan mer än fem år tillbaka, så har jag blivit av med min livshotande kärlkramp sedan drygt tre år tillbaka.


  Fördelningen i min kost är numera ca 20 % kolhydrater, ca 30 % proteiner och ca 50 % fett. Det gör att jag har en jämn normal blodsockernivå dygnet runt. Kroppen tillverkar själv den glukos = blodsocker som den behöver av proteiner och fett. Det finns inget hokus pokus i detta.

  Det är sedan mer än 60 år tillbaka en ren bluff att Wi blir överviktiga av fett. Det är ett övermått (mer än 20 %) av kolhydrater/socker i kosten – som gör oss överviktiga och framförallt sjuka. Thats it – eller ?


  När jag tills för ca sex år sedan åt Livsmedelsverkets = Livsfarliga Verkets rekommenderade kost med ca ca 60 % av socker och kolhydrater – så hade jag ett ständigt driv efter mera av sådan mat minst var tredje timme = då var blodsockernivån långt under normalen. Nu kan jag vara utan mat under 5-6 timmar utan att känna något driv efter mat.

  För dom som har svårt för att äta tillräckligt lite kolhydrater – och av det per automatik får förhöjda blodsockervärden – som ju är rena ”reabränslet” för bl a inflammatoriska processer, blodåderförfettningar, cancer, diabetes, förkylningar osv = socker och kolhydrater raserar bl a immunförsvaret – så kan en matsked ekologisk gurkmeja varje dag – vara ett bra motmedel.


  Socker i alla dess former är helt enkelt ett starkt beroendeframkallande Gift. Bl a Camilla Näslund bekräftar det i boken Addicted (”Beroende sockermissbrukare”).

  Hade alla som i övermått brukar alkohol och röker – över natt slutat med det – så skulle det bli en marginell effekt på sjukvården.

  Hade alla (uppskattningsvis ca 80 % av befolkningen i Sverige i dags dato) över en natt slutat upp med att följa Livsmedelsverkets = Livsfarliga Verkets kostråd med ca 60 % av socker och kolhydrater – så skulle sjukvården bli en krisindustri – i meningen stor akut brist på patienter.

  Vällovligt folkhälsomässigt – och ej minst nationalekonomiskt – eller ?


  Socker och kolhydrater är kort och gott som alkohol för kroppen = det ger per automatik hälsovådliga blodsockerförhöjningar + ett starkt beroende av socker- och kolhydrat-”alkoholen”. Alkoholisten vet att hen är beroende av alkohol – och kan därför välja att ta sig ifrån det helvetet.

  Men dom allra flesta av dom socker- och kolhydrat-beroende har ej en aning om att dom är socker- och kolhydrat-”alkoholberoende” – och kan därför ej välja att ta sig ur det eländet. Därtill är det ju så att myndigheten Livsmedelsverket = Livsfarliga Verket rekommenderar alla att ha ca 60 % av socker- och kolhydrat-”alkoholen” i kosten.


  Så det är en tuff uppgift i att:

  1. Själv (= helt utan stöd från etablissemanget som ansvarar för folkhälsan) komma på att hen är socker- och kolhydrat-”alkoholberoende”

  2. Sen själv ta sig ur det helvetet.

  Jag har efter ca sex år kommit på att jag kan hålla mitt behov för socker- och kolhydrat-”alkoholen” på en låg nivå – genom att före frukosten vällustigt tugga i mig sex stycken ekologiska russin + att jag efter middagen tar en matsked rårörda lingon – med mycket vispgrädde till – som efterrätt.

  Jag kan nu bara konstatera att jag har varit socker- och kolhydrat-”alkoholberoende” under ca 69 år – och att den drogen kommer jag nog aldrig att kunna nolla ut helt och hållet. Men några russin och en matsked rårörda lingon håller den på nivåer som ej skadar kroppen – förhoppningsvis.


  Beroendesjukdom är den lägst ställda i vårt samhälle – och sockerberoende ses fortfarande som ett dåligt karaktärsdrag – istället för att förstå att det är en kronisk hjärnsjukdom som är dödlig – om man inte får hjälp.

  Att sockerberoende är direkt kopplad till en trasig biokemi måste tas på allvar !

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Inte enbart sockerberoende utan även det beroende som utvecklas med hjälp av mjöl- och mjölkprodukter, samt oftast även sojaprodukter, vid en proteinintolerans är direkt kopplad till trasig/läckande tarm och är direkt kopplad till den obalans i biokemin som du nämner.

   Själv blev jag, vid 45 års ålder, förändrad under loppet av en vecka med hjälp av en livsstilsförändring som påverkade min biokemi, mitt sockerberoende och mitt behov av att röra på mig mycket positivt! Sedan dess har jag, under de 20 år som gått, mått förträffligt bra! Det händer att jag ”trillar ned i diket” då och då men eftersom jag efter detta på ett mycket förvånansvärt lätt sätt kan känna in att det här inte var något bra för varken kropp eller knopp” så ”kravlar jag mig upp ur diket” förvånansvärt fort och fortsätter så att bära med mig mina gröna smoothiesar och min mjöl-, mjölk- och sojafria kost ”vart jag än går” – enkelt eftersom jag mår så bra av det 😉

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.