Neuropsykiatriska störningar och psykisk ohälsa utvecklas av brister och gifter!

Autism, schizofreni, psykos, ADHD, koncentrationssvårigheter, utvecklingsstörning eller ”bara” symptom på brister och gifter?

Har Quinn autism – eller visar han ”bara” upp de värsta av symptomen på gifter och brister!? Liknande symptom som vi kan se vid psykos och schizofreni – ju mindre brister och gifter desto ”lindrigare” symptom, vilka då benämns koncentrationssvårigheter, språksvårigheter, läs- och skrivsvårigheter, ADD, ADHD etc.

Anpassad kost, kosttillskott och rörelse ger ditt barn möjligheter till ett friskare liv

Quinns mamma berättar hur hans språkstörningar vid 18 mån ålder oroade och hur det påvisades att han hade autism – eller visade han ”bara” upp de värsta av symptomen på gifter och brister!? Han gick igenom ett otal av olika terapier som sjukvården erbjöd och han började, till slut, kunna säga enstaka ord … under tiden drack han mängder av mjölk!

Efter några dagar utan mjölk utvecklade han ett allt normalare beteende … utan mjölet hände än mer positiva saker med Quinns utveckling … och till slut gav B12-sprutor honom fler och fler ord utan träning från logoped och syresättningen gav sitt samt borttagningen av kolhydrater gav sitt.

Höga doser av vitaminer, mineraler och omega-3 utvecklar god hälsa snabbt

Frågan är om brett spektrum och höga doser av tarmbakterier, vitaminer, mineraler, omega-3 och daglig sensomotorisk stimulering hade kunnat ge minst lika bra behandlingsresultat!?

Det kan vara värdefullt att ta till sig andra tips för att komma vidare i den positiva utveckling som oftast sker med daglig och anpassad kost, kosttillskott och rörelse

Kamelmjölk, undvik elektromagnetiska fält mm. Här lite mer tips om vägar att prova på!

 

* 70-80% av barn och unga med psykisk ohälsa blir friskare! The surprisingly dramatic role of nutrition in mental health, Julia Rucklidge http://youtu.be/3dqXHHCc5lA

 

* Vitamin- och mineralterapi hjälpte vuxna med ADHD Julia Rucklidge och medarbetare i Christchurch, Nya Zeeland har i The British Journal of Psychiatry publicerat den första randomiserade och dubbelblinda studien med ett brett näringstillskott till medicinfria vuxna med ADHD. Efter åtta veckor förbättrades behandlingsgruppen avseende både uppmärksamhet och hyperaktivitet/impulsivitet jämfört med kontrollgruppen som fick placebo. http://www.ortomolekylar.se/2014/03/vitamin-och-mineralterapi-hjalpte-vuxna-med-adhd/

9 tankar kring ”Neuropsykiatriska störningar och psykisk ohälsa utvecklas av brister och gifter!

 1. sonja

  Intressant inlägg som vanligt.
  En väninna till mig som avgiftar barnen menar att det är viktigt att inte ge för många livsmedel åt gången.
  Man för en kostdagbok med begränsat antal livsmedel. Kosttillskotten ska vara rena och också antecknas då de kan trigga in parsiter. Barnets beteende antecknas också. Gåt det att i en inledningsperiod vara helt hemma är det bäst. Förskola/skola är miljöer där vi har svårt att kontrollera och det har allt för många gånger hänt att barn där fått i sig fel saker och sen måste man avgifta på nytt. Efter ett inledningsskede är barnet inte lika känsligt och kan stärkas med tex homeopati men kolla då upp homeopaten på sakh.se. . Ingrid Franzen bok hjälp vad ska jag äta hjälper till med rotationsdet, där man roterar mellan måltidsgrupper. Susanne Davidsson har skrivit boken Autism ett nytt hopp. Där finns alla livsmedel listade och vilka som innehåller oxalater och inte och vilka barn som kan äta respektive inte äta. Även om barnet inte blir helt friskt så kan det leva ett bättre och vaknare liv. Autism är för vörigt inte det värsta som kan drabba ett barn, det finns egenskaper i autismen som kan komma till isn rätt när barnet stärkts, detaljseendet, många ingenjörer har såna drag, men gift i kroppen är aldrig fel. Att ha adhd och vara utåtagerande hela tiden är nog värre. Utåtagerande barn brukar ha svårt att bli omtyckta tyvärr, eftersom de oftast är väldigt fina när man väl lär känna dem.

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Hej Sonja, tack för ditt inlägg – ber om ursäkt för att mitt svar har väntat! Alltid lika kul när du hör av dig <3
   Angående kostdagbok:
   Kostdagbok kan vara A och O i vår strävan efter att uppnå den bästa kosten för vårt barns speciella behov av kostintag 😉 I kostdagboken skriver man vad barnet äter, vilken tid och hur barnets beteende varit under dagarna - till slut kan man förhoppningsvis urskilja ett mönster på beteenden och kostintag!
   Det där med att kunna vara helt hemma kan vara bra i inledningsskedet - så man kan ju sikta in sig på sommarlovet och semestern om man inte har några andra möjligheter!
   Jag ser det som att om man, som förälder, inte känner sig helt nöjd med det resultat man uppnår, med hjälp av kost, kosttillskott, kompensation av funktionshinder och daglig rörelseaktivitet - ja då kan det vara aktuellt uppsöka kostrådgivare, näringsterapeut, DAN! läkare alternativt/och/eller homeopat 😉
   Var och en får liksom vara sin egen vetenskapsman utifrån sina egna förutsättningar vad gäller tid, ork, ekonomi mm.
   Ja, vi har ju Tore Nörretranders bok, Geniala idioter, som avslöjar att det ena geniet efter det andra med största sannolikhet har "gått på opioida peptider" och/eller socker 😉
   Socker är nog ett av våra värsta fiender vad gäller utveckling av aggressivitet - tillsammans med andra gifter och brister kan det bara bli värre :-/ så att utgå från Kostdagboken kan vara en god ledtråd <3
   Må väl där ute i etern - var rädda om era barn och unga samt er själva <3

   Svara
 2. sonja

  Nej, alla har inte möjlighet att vara hemma, de tär jag medveten om.
  Men det är viktigt att veta att det inte är skadligt att vara hemma med förälder under en
  längre avgiftningsperiod. Barn som avgiftats tar ganska fort igen vad de kan ha missat i förskolan/skolan under tiden då de kommer dit i en frisk kropp och själ.
  Det har jag erfarenhet av i min omgivning. Att göra så är alltså inte att isolera barnen utan hjälpa dem att få en kropp och en själ som hanterar det sociala livet resten av livet som kan bli 100 år eller mer med en så sund hållning, när man inte behöver äta alla livsmedel som erbjuds.

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Det låter sunt och förståndigt, Sonja. Hur länge beräknar du att en sådan avgiftningsperiod tar? Själv har jag enbart negativa erfarenheter av allt för kraftiga och snabba avgiftningar på barn och unga.

   Svara
 3. sonja

  Det kommer bakslag i avgiftningar och det kan vara svårt att hålla ut och se på detta som förälder, det kräver styrka och det kan vara svårt att förmedla till utomstående och pedagoger vad man gör.
  Ett barn jag känner tog det tre år för. Men då menar jag att han var helt symptomfri och presterade normalt på något så gammalmodigt som intellegenstest/wisc. Ingen kan i dag se någonting alls på honom.
  Dokumnetation och bevis finns men hans föräldrar vill av etiska skäl inte ställa upp i teve/tidningar med mera vilket är synd, för det skulle kunna hjälpa andra. De första två åren var han helt och hållet hemma.
  Då fanns det rester kvar i form av en slöhet i ögonon som försvann när det tredje året var till ända.
  Det var ingen barnlek och det hela kan för en utomstående ha tett sig som isoliering av ett barn.
  Det var oändligt mycket mer än soja gluten mjölk sockerfri kost som behövdes.

  Vad är tre år mot ett liv som frisk i uppemot hundra år. Så gamla kommer många av våra barn att bli.

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Ja Sonja, visst kan det komma bakslag vid avgiftning – mitt tips är dock att man tar det varligt vid avgiftning. Tillskott i form av kalk, vitaminer, mineraler och omega-3 är i sig en form av avgiftning som kan ske sakta men säkert. Bl.a. C-vitamin, kalk och alger kan vara goda ”ut-transportörer” av slaggprodukter och gifter.
   Jag ser det nog som att man försöker vara vänligast mot barnet och dess kropp med knopp när man tillåter avgiftningen att ta sin ”lilla” tid samtidigt som det kan ge barnet möjligheter vara med i vardagen – men varje individ har sitt speciella behov både vad gäller anpassad kost, kosttillskott och eventuell speciell avgiftning. Så, för ett och annat barn kan det vara värt tre år med avgiftning – inte konstigare än tre års behandling mot exempelvis en envis cancer :-/

   Svara
 4. sonja

  Precis vad jag försökte förmedla i mitt inlägg Sussie.
  Tre år är ingenting.

  Men jag förmedlar bara vad en fantastisk medmänniska och mor gjort för sitt barn.

  En anledning till ointresset från läkarhåll är att hittllls är det mammorna som fått sina barn symptomfria.

  Historierna som borde komma fram gör det inte.

  Hittills har jag inte hört talas om en enda professionell som fått ett barn friskt.

  Kanske har det att göra med att ingen kan älska kan ett barn så som en mor eller far. Och då gör man allt och jag menar då allt.

  Glad påsk utan gluten mjölk soja socker, gifter och med en individanppassad kost avskalad från allt just du inte tål.,

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.