Hjärnan anses vara det viktigaste organet – men utan kroppens signaler är den ingenting!

Jag vågar påstå – tills någon annan bevisat motsatsen – att:

Utan kroppens signaler – där de mesta signalerna kommer från området känsel – är vår hjärna ingenting!

Hjärnan finns där på grund av vår kropp! Det är, för mig, en självklarhet att utan signaler in till hjärnan så blir det inga signaler ut från hjärnan och således ingen reaktion!

Kravet på en god funktion av balansen i vårt signalsystem är en god balans i biokemin – obalans i biokemin utvecklar obalans i individens beteenden: avvikande beteenden!

Hjärnan är det viktigaste organet – efter att den har programmerats med hjälp av stimuli via våra sinnen – där det största området är området känsel! Området känsel står för den Human Haptiska Perceptionen – den Human Haptiska perceptionen har hjälpt oss att utveckla våra robotar, robotar som i dag kan arbeta med enorm snabbhet och precision i både aktivitet och relation, något som individer med störningar inom området känsel inte kan göra eftersom de har en avvikande haptisk perception!

Robotar kan arbeta snabbt och precist tack vare att de har en perfekt skötsel, perfekt ström med en perfekt in-programmering! En perfekt kunskap om individens speciella behov av bemötande vad gäller daglig kost kosttillskott och rörelse, för att de skall kunna fungera så bra som möjligt, är något som vi alla måste bli bättre på att begripa plus informera om! Enligt HSL (Hälso- och sjukvårdslagen) är vi som arbetar inom sjukvården skyldiga informera om vilka andra beprövade erfarenheter som finns att tillgå för att ge individen möjligheter att bli friskare, må bättre!

Reptilhjärnan, hjärnstammen, är medvetandets hjärta och själ

En fantastisk forskare, Mark Songs (?), på The Arnold Pfeffer Center For Neuropsycholoanalysis, skrev en vetenskaplig artikel som slog ned som en bomb i forskarvärlden, han vände upp och ned på synen om hjärnan:

cortex, de grå cellerna, som setts som medvetandets säte, ”jaget”, är i själva verket underordnat reptilhjärnan, ”detet”, och mitt i ”detet” finns den del av hjärnan som gör hela ”jag”-delen medveten!

Reptilhjärnan, hjärnstammen, är medvetandets hjärta och själ – resten är information, inlärning! Störningar i informationen stör medvetenheten om oss själva och vår omvärld!

Mark vet att en individ utan de grå cellerna kan utvecklar ett komplett känsloliv, kan visa glädje, ledsenhet, upphetsning och irritation och att dessa individer kan bete sig på det sätt man gör med ett normalt motivations- och känslostyrt psyke – det finns inget som tyder på att de inte är medvetna individer!

Han menar att vi har två kroppar: en inre med organ som har olika behov av ex syre, näring, rörelse – och allt det finns utanför vår kropp – för att tillfredsställa våra behov måste vi ut i världen! Därför har vi en yttre kropp som tar in yttervärlden och rör sig i den – min anm.: är att den yttre kroppen känner in sig själv, den egna rörelsen och förhållandet till omvärlden! Hjärnan är det organ som fungerar som en mellanhand mellan det yttre och det inre – om man ser på hjärnan på det viset är den otänkbar utan kroppen! Hjärnan finns ju där på grund av kroppen som en länk mellan kroppens två aspekter! Reptilhjärnan/hjärnstammen tänder inte enbart medvetandet utan även känslorna och känslorna är kopplade till motivationen – de skall ju tvinga oss att agera!

Nervöst sammanbrott, epilepsi, paranoid, schizofreni eller ”bara” inflammerad hjärna!?

Se vad som hände med Susanna Cahalan när hennes möjligheter att bli frisk kunde ske genom att man bekämpade den bakterie som orsakat ett inflammatoriskt tillstånd i ena hjärnhalvan här och läs hennes bok!

OCD, Tourettes eller ”bara” PANDAS!?

Liknande tillstånd har framkallats med hjälp av streptococcer – se filmen här!

Våldsam migrän, syn- och hörselfenomen på grund av opioida peptider

Författaren Siri Hustvedts våldsamma migrän med så kallad aura av olika syn- och hörselupplevelser ser jag som något som kan utvecklas genom de opioida peptider som bildas vid en proteinintolerans eftersom dessa opioda peptider har en morfinliknande effekt på nervsystemet! Hennes ökade känslighet, som uppstår vid den avvikande biokemin som uppstår av de opioida peptiderna, har påverkat henne som författare – och sina skakningar hade hon, med största sannolikhet, kunnat häva genom att balansera upp sig med hjälp av bland annat omega-3 och mindre mjölk- och mjölprodukter! Hon är, som jag, en neurologiskt känslig person som bär på en mer neurologisk sårbarhet än vad många andra människor gör på grund av att vi har svårigheter bryta ned proteinerna i vår kropp – det bildas och släpps igenom gifter och vi får brister på grund av vår läckande tarm.

18 tankar kring ”Hjärnan anses vara det viktigaste organet – men utan kroppens signaler är den ingenting!

  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Tusen tack för din information, Ingvar!
   Jag skulle varit inne här och lagt in det rätta namnet eftersom jag fick fram både det rätta namnet plus en del forskningsartiklar av Mark Songs via sjukhusbiblioteket! Fantastiska människor sitter och tar fram sådant med hjälp av några få ord från exempelvis mig 😉
   Och tack för att du delar med dig av länken till programmet – hade inte jag lagt in den under ”här”!?
   Det är just Siri Hustvedt’s migrän och varför hon har sin migrän som jag skriver om i slutet av det här blogginlägget 😉
   Återigen, stort tack Ingvar <3

   Svara
 1. Sonja

  En svensk mamma berättar på ett föräldraforum hur hennes autistiska barn tillfrisknar med Kerri Riveras metod. Barnen befrias från parasiter/spolmaskar i tarmkanalen. Strikt kost klorindioxid havsvatten med mera. De dimmiga hjärnorna börjar kunna tänka. Tarmen påverkar hjärnan kolosalt. Riveras länk härhttp://mmsautism.org/

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Tack för ditt fina inlägg, Sonja!
   Själv är jag övertygad om att en läckande tarm, som uppstår vid en proteinintolerans mot mjölk-, mjöl- och sojaprodukter, kommer i sådan obalans att bakterier och candidas samt parasiter mm. som annars inte skulle frodas i denna obalanserade tarm, ganska så snart kan balanseras upp med hjälp av anpassad kost och kosttillskott – jämför med grönsaker och frukter som får för lite näring och kommer i obalans och hur snabbt de då angrips av parasiter, mögel mm.

   I vissa fall behöver vi dock ta hjälp av exempelvis Diflucan och antibiotika när det handlar om svår överväxt av candidas som inte försvinner med hjälp av den anpassade kosten – och antibiotika när barnet har fått överväxt av ex. streptokocker (PANDAS)…

   I övrigt misstänker jag att de flesta barn kan bli friskare med hjälp av den anpassade kosten och kosttillskotten där inte bara tarmbakterier och vitaminer och mineraler samt omega-3 mm. förekommer utan även gröna smoothies med grönkål, alger, koriander, C-vitamin mm. som sakta men säkert avgiftar kroppen samtidigt som den balanserar upp barnets tarmflora, kropp och knopp 😉

   OM inte så vore fallet så hade de barn och unga som lyckats bli friskare inte blivit friskare från de förgiftningssymptom som vi idag bland annat ser som autism 🙂 Exempel på detta är ju bland annat Ethan och många andra barn och unga som tillfrisknat ur sin autism, ADHD, Aspergers syndrom mm. 😉

   Svara
 2. sonja

  Jag håller med dig Sussie. Det du beskriver kan räcka för många barn och vuxna.

  Kerri har tagit sig an svåra fall. Det handlar om parasiter som är värre än candida. En pojke rensades från 16 kilo mask på två år. Man behöver se att maskarna kommer ut. Är en spolmask så farlig då? Nej inte för oss med normalt immunförsvar. Vi bryter ner dem i tarmen. De här barnen bryter inte ner ens äggen pågrund av sin tarmflora.

  Man kan inte äta vad som helst eller inta kosttillskott hur som helst om man följer Riveras metod. Om du vill läsa om den svenska mamman gå in på Anna Wahlgrens forum. Gå in under Ihap. Gå in under forumer metder som inte är ihapnhomeopati med mera. Läs Lilleman som vill bli frisk gå till sidan 16 eller 17 där står det mer. Det här går inte att förklara/avfärda/ta till sig eller snabbt bilda sig en åsikt/uppfattning om och jag är int epå nätet ens varje dag. Tycker att det är väl värt att känna till.

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Hej igen, Sonja!
   Ja, visst är det väl värt att känna till det här med parasiter och osunda bakterier som exempelvis streptokocker!!
   Vid en proteinintolerans får man en allmänt försvagad kropp och knopp och kan råka ut för både det ena och det andra.

   Svara
 3. Sonja

  Tack för svar på mina kommentarer. Jag har nu läst och fördjupat mig lite själv i Kerri och måste säga att det tar sin tid. Det är heller inget som stöds av svensk sjukvård, det måste man vara medveten om. Behandlingen är ganska dyr ur den aspekten också att det kan vara svårt att lämna till barntillsyn utanför hemmet under behandlingstiden. Förskolor lär ju tex vara en smitthärd för dessa maskar. I fallet med den svenska mamman jag hänvisar till var det två barn som berördes. Det andra barnet föddes efter att mamman blivit medveten om proteinintolerans ovh redan gick på mjölk, mjöl soja socker och annat individuellt avpassad kost. Barnet visade sig ändå behöva avgiftas. Vi föds helt nekelt inte in i en ren miljö, utan vi ärver också parasiter med mera. Jag kan rekommenderar att man ser hela videon med Kerri och läser hennes bok ganska lätt engelska innan man vidtar ytterligare åtgärder än mjölk, mjöl sojafritt och sockerfritt samt koka all mat man förtär och sprita dörrhandtag med mera. Maskar är luftburna också. Allra mest håller jag tummarna för att man inte behöver använda metoden fullt ut utan att det räcker med autismdiet, då metoden ju är ganska krävande och en del föräldrar har ju fått ta lån för att kunna vara hemma under tiden.

  Svara
  1. neuropedagogen

   Hej igen, Sonja!
   Min personliga åsikt är den att ju starkare kroppen är desto bättre står den emot parasiter, gifter och annat skadligt för kroppen. Min svärmor rekommenderade inlagda rödbetor mot mask i mage och tarm 😉 jag ser det som att vi svagare individer drabbas hårdare eftersom våra kroppar är mer mottagliga för angrepp av parasiter och annat.
   Tack för tips om hur man kan bete sig om man inte når fullt ut med hjälp av förändrad kost med kosttillskott och ev. avgiftning av tungmetaller, kompensation och daglig rörelseaktivitet 🙂

   Svara
 4. Sonja

  ps: Mamman gick på en kost fri från dessa ämnen skulle det stå. Nu såg det ut som om det var allt hon åt tvärtom, det och en massa saker åt/äter inte hon och barnen. De äter ju bara det Kerri rekommenderar förstås. Trevlig sommar!

  Svara
  1. neuropedagogen

   Jag förstod att de gick/går på en GFCFSF&SF-kost (gluten-, kasein-, soja- & sockerfri kost) inklusive lite till 😉

   Tack detsamma till dig, Sonja, och till alla ni andra som kikar in här:

   jag önskar er alla en trevlig midsommar och en härlig och lång sommar <3

   Svara
 5. sonja

  Ja visst har du rätt i det och människor som har en stark kropp får inte heller autism, som ju är det tuffaste symptomet.
  Nu har jag sett bilder på dessa äckliga maskar på Anna Wahlgren forumet under alternativ som inte är Ihap tråd Lilleman som vill bli frisk sid 19-21. En 25 cm lång mask hittades tex i avföringen hos den minsta flickan.
  Fruktansvärt myckety jobb med det där. 16 gånger om dagen är modern sysselsatt med barnens avgiftning enligt Kerri. Lavemang en gång om dagen tex. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det du föreslår räcker för de flesta barn. Tror att Kerris metod måste vara mycket påfrestande för et tlitet barn.

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Ja du Sonja, för att barnet skall få så goda möjligheter som möjligt till ett så friskt liv som möjligt så behöver en del av våra barn med proteinintolerans mot mjölk-, mjöl- och sojaprodukter samt överkänslighet för socker och andra smakförstärkare mm. möjligen genomgå bland annat avmaskning, Tomatismetoden, Ceasemetoden mm. – samtidigt som man måste avväga hur mycket det hela är värt, för barnets välmående, livskvalitet och framtid <3

   Svara
 6. regina

  Har läst i Anna Wahlgrens forumet och det verkar inte klokt. Den familjen har ingen tid över för något annat än avmaskning. Där har man gjort avvägningen att det är det enda viktiga.
  Kanske är det så för ett riktigt tillfrisknande att socialt umgänge och annat får stå tillbaka och att fler barn skulle må bra av att vara borta helt från samhället tills de är friska. Inte vet jag. Komplicerat verkar det.

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Hej igen, Regina!
   Möjligen är det så att vissa människor måste fokusera på en sak i taget för att komma vidare – möjligen är det så att när man balanserar upp balansen i barnets biokemi, där man börjar med att balansera upp barnets flora i mage och tarm med hjälp av anpassad kost och kosttillskott, även gör sig av med många av de maskar/parasiter som trivs i en tarm som är i obalans? Möjligen är det så att många har glömt den där ”lilla grejen” om överväxt av candida samt ett pH-värde i obalans (lågt/surt)?
   Möjligen är det så att en del familjer måste ta ett steg i taget för att lära sig mer och för att orka ta nästa steg sedan?
   Under tiden så försvinner lite av det sociala umgänget men samtidigt kan de luta sig tillbaka och tänka att ”vi försökte allt och vi kom i alla fall en bra bit längre än vad vi hade gjort om vi inte provat någonting av det vi ville” …
   Sedan kan jag inte tro att något barn kan må helt bra av att vara helt borta från samhället tills de är friska – mina personliga erfarenheter är att det mesta går att föra in i vardagen med hjälp av god information om varför och hur.

   Svara
  2. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Ja, du Regina, visst kan man ifrågasätta om nyttan med att hålla sitt barn hemma för avmaskning vinner över nyttan med att sakta men säkert balansera upp barnets biokemi samtidigt som det kan få umgås med sina vänner och vara med i de dagliga aktiviteterna och relationerna :-/

   Svara
 7. sonja

  Avmaskning enligt Kerris metod är tuff och kräver mycket av hela familljen. 300 barn sägs ha blivit helt friska.
  En frisk männniska arbetar uppåt 50 år. Kanske kan det vara värt en del uppoffringar som att mamma är hemma på heltid och avmaskar 16 gånger om dagen tänker jag. Helt frisk smaka på begreppet, det är mer fantastiskt än fantastiskt.

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Möjligheterna kan med största sannolikhet även finnas genom att balansera upp barnets tarmflora med hjälp av anpassad kost och balanserade kosttillskott – alla barn har inte enbart en tarm som är full av mask som orsak bakom symptomen. Symptomen kan även bero på en proteinintolerans och socker – genom detta uppstår en försvagad och läckande tarm, där maskar och parasiter trivs ihop med candida mm.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.