Kolhydrater bakom fetma och diabetes

Våra barn drabbas allt mer av fetma och diabetes – bakom denna ökning ligger kolhydraterna i vår kost … OBS! att om vi har ett barn eller en ungdom med symptom som kan räknas in under neuropsykiatriska, psykiatriska och neuromuskulära diagnoser och/eller om de även har astma, allergi, eksem, acne, huvudvärk/migrän bör vi även eliminera/utesluta samtliga mjölkprodukter!

Tack Gunnar Lindgren för dina enormt upplysande nyhetsbrev!

6 tankar kring ”Kolhydrater bakom fetma och diabetes

  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Hej Malin!
   Roligt höra att du läser på min sida!
   Jag försökte gå in på den sida du visade mig till, http://www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=26519&start=210 , men dess värre fanns det inget på den sidan …
   Kan bara kortfattat berätta att ja, de barn som verkligen behöver sluta upp omedelbart med att äta mjölk-, mjöl- och soja- samt sockerprodukter är också de barn som oftast har svårast för att tänka sig ta emot annan form av kost eftersom de opioida peptider som bildas, som har en morfinliknande effekt på nervsystemet, även är de produkter som ställer till det med barnets känsel: barnets förmåga att känna in stimuli via berörings/hud- och balanssinnet samt via lukt och smak är oftast överkänsligt samtidigt som förmåga att känna in stimuli via led- och muskelsinnet oftast är underkänsligt. De olika känsligheterna påverkar barnets förmåga – och det gäller att snabbt försöka få bättre balans i barnets biokemi så att barnets över- och underkänslighet mattas ned 😉
   Inom loppet av några dagar till en vecka förändras barnets känsligheter – och förmåga att äta annat ökar … ingenting är lätt, men det går! Man får utgå från barnet och dess önskemål om konsistens, lukt och smak … smoothies eller hårda saker?
   Återkom gärna då du givit mig rätt länk!
   Vänligen
   neuropedagogen

   Svara
 1. malin

  Det är rätt länk. Kollade nyss. Den är 16 sidor. Men väl värd att läsa igenom. Det verkar väldigt komplext i det här fallet(jag tror att det ligger andra sjukdomar bakom i släkten också). Det är ett enormt arbete den mamman gör i alla fall och man förundras över hur hon orkar. Barnet reagerar ibland även på vanlig frukt och då får även det uteslutas. Hon är hemma också på heltid vilket man nog får vara, på en aldrig så bra förskola kan något otillåtet slinka ner som gör att hela nervsystemet blir i obalans. Ytterst ser jag det här som ett tecken på att vår planet inte mår så bra. GOTT NYTT ÅR. Vi som orkar och kan får kämpa.

  Svara
  1. neuropedagogen Inläggsförfattare

   Hej igen Malin!
   Nu har jag försökt igen och jag kommer inte fram på din länk (datorn bara ”står och stampar”) – de tecken du ser ser även jag och det känns inte så bra att vi lämnar över vår planet i ett sådant risigt skick till våra barn, barnbarn, insekter och djur :-/
   Gott Nytt År till dig och alla andra läsare också <3

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.